AAI - Atlantoaxial Instability
HMS - Hypermobilitetssyndrom
EDS - Ehlers-Danlos Syndrom

Det finns en liten grupp som är lite mer svårbehandlade än andra och det visar sig oftast att de har AAI/HMS/EDS. En person som har någon av dessa diagnoser kan fortfarande få väldigt positiva resultat av atlaskorrigeringen men det är oftast nödvändigt att följa upp med ett skräddarsytt program med massage, stabilitetsträning, livsstilsråd, hjälpmedel, kostrådgivning osv. Och att man gör dessa saker i en viss ordning. Boka gärna en kostnadsfri konsultation för mer information.

En felställd atlaskota kan orsaka en mängd olika besvär och sjukdomstillstånd såsom huvudvärk, migrän, yrsel, illamående, spända käkar, tinnitus, nackbesvär, ryggont, klämda nervtrådar, försämrad blodcirkulation, domningar händer/fötter, bäckenrotation, olika benlängdsskillnad, dimsyn, tryck bakom ögonen, försämrad magfunktion osv.

Vi undersöker (alla kotor) och korrigerar atlaskotan. OBS! Vår metod är säker och vi manipulerar inte atlaskotan (knäcker nacken). Det ingår även ett återbesök med massage.

Vi rekommenderar inte avslappningsmassage för dig som är väldigt överrörligt. Vi arbetar med medicinska massageterapeutiska behandlingar, dvs vi arbetar resultatinriktat och masserar bara specifika muskler och till största del muskelpressur. Vi kan i vissa fall även ta hjälp av apparaturbehandlingar såsom radiofrekvens (RF), infrarött ljus (IL), BEMER-terapi osv. Vi utför inga PNF-töjningar och rekommenderar inte stretchning vid överrörlighet. Vid översträngda muskler kan vi be dig avvakta med träning tills de värsta muskelspänningar släppt. Det gäller att hålla en balans mellan att hålla krampaktiga muskelspänningar borta och samtidigt bygga upp en stabilitet. Vi hjälper dig att komma igång med stabilitetsträning när det är dags.

Vår personal kan dela med sig av en mängd olika råd då vi dagligen möter klienter med dessa besvär. Vår atlasspecialist/massageterapeut Marie har också haft dessa besvär och kan dela med sig av sina erfarenheter.
Ergonomi, sömnbesvär, stresshantering, förändringsarbete, livsomställning, avslappning, samtalsterapi/coaching, hjälpmedel, balans mellan aktivitet/vila, kroppsmedventenhet, kostrådgivning, stabilitetsträning, övriga träningsprogram osv.

Vi lägger upp ett stabilitetsträningsprogram och vårt råd är att i starten fortsätta med medicinska massageterapeutiska behandlingar då man kan få träningsvärk även av stabilitetsträning. Vi har även ett specellt träningsupplägg som har vetenskapliga bevis på att det kan få kronisk hjärntrötthet att läka.

Vid en kroppsscanning kan vi upptäcka skadade diskar, inflammerade nervtrådar, förslitningsskador men även näringsbrister som kan leda till smärta, felaktig kost som kan leda till inflammation i kroppen. Dessutom kan vi upptäcka candida/parasiter, sköldkörtelbesvär, kronisk hjärntrötthet och mycket mer. Vid en kroppsscanning ingår även kostrådgivning. Man kan även påskynda en läkningsprocess i kroppen med META-terapi med samma apparatur.

Hos oss kan du få prata med en coach i kommunikation & förändringsarbete som har AAI/HMS och ev. EDS själv. Ibland kan det vara skönt att få prata med någon som har upplevt liknande saker själv och som dessutom har kunskap och utbildning om rörelseapparaten (muskler, nerver, leder osv). Vi har också en samtalsterapeut.

Vi har försäljning av olika nackkragar och hjälper dig att välja ut en som passar just dig. Vi har standard nackkragar med extra sömm vilket gör att den inte ändrar passform. Vi har även specialgjorda nackkragar för just uttöjda ligament i nacken. Vi rekommenderar inte att du använder nackkrage hela tiden, utan vid speciella tillfällen som vi berättar mer om vid ditt besök

När man levt med långvarig värk och smärta tappar man oftast energi och känner sig trött. Något som då är vanligt är att man vill "kicka igång" kroppen, vilket ofta har tendens att handla om kaffe, socker, snabbmat osv. Detta leder till inflammation och i längden ännu mer smärta, värk och trötthet.

Vi hjälper dig att bryta mönstret och jobbar med både kostrådgivning, coaching och förändringsarbete.