Vill du dela med dig av dina erfarenheter efter din atlaskorrigering?

Du kan vara till stor hjälp för de som har stort behov av att göra atlaskorrigering men tvekar.

Du kan dela med dig av din berättelse på två sätt. Dels i skrift som vi kan ta med på vår hemsida och i en pärm i väntrummet. Vi kan även göra en kort videoinspelning som vi lägger upp på sociala medier samt vår hemsida.

Du väljer själv vad du vill berätta om dina erfarenheter. Men det man brukar ta med är bland annat följande:

  • När gjorde du din atlaskorrigering? alltså hur lång tid har det gått nu sedan första besöket
  • Vem har gjort behandlingen och vilken mottagning?
  • Hur upplevde du behandlingen?
  • Fick du några positiva eller negativa reaktioner direkt efteråt? Vilka?
  • Fick du några positiva eller negativa reaktioner dagarna / veckorna efteråt? Vilka?
  • Vad fick du för upplevelse från återbesöket? blev det ytterligare skillnad? Vilka?
  • Hur upplever du våra massagebehandlingar? Samt övriga hälsoråd

Vi kommer att göra inspelningen vid samma tidpunkt som återbesöket, men det kan även bli efter en längre period (eller både och). Många av våra klienter väljer att fortsätta gå till oss för massage. Ju bättre man själv är på att ta hand om sin hälsa, desto bättre effekter får man även av atlasmetoden och därför kan det vara intressant att se vad man kan få resultat efter en längre tid efter sin atlaskorrigering. Det kan även vara intressant att se vad de som inte går på massage känner för resultat. Om man fortfarande känner en positiv skillnad efter sin atlaskorrigering trots att det gått en längre period.

Vi ser det positivt att både spela in dessa kundberättelser på återbesöket, alltså nära inpå behandlingen men även när det gått en längre period.

"Jag är en 63-årig kvinna som har haft besvär med värk i många år. Jag blev rekommenderad att söka Kellerkliniken för en Atlasprofilax undersökning.

Vid denna visade det sig att atlaskotan ej låg i rätt läge vilket medförde en snedbelastning i ryggraden och att ena benet var lite kortare än det andra.

Jag bestämde mig då för att genomgå en atlasprofilaxbehandling. Behandlingen blev mycket lyckad. Vid efterkontroll hade atlaskotan kommit i rätt läge och benen var nu jämnlånga. Besvären i nackpartiet har minskat påtaligt.

Har sedan följt upp behandlingen med massage några gånger och det känns riktigt bra. Så jag kan varmt rekommendera denna behandling till andra med liknande besvär."

"Har haft problem med mina muskler i rygg, nacke och skuldror i 30 år. Var till Keller atlasprofilax och korrigerade atlaskotan i februari och är sedan dess helt besvärsfri.

Tack Marie för hjälpen!"

Carina

"Det känns bra, numera har jag betydligt mindre problem.
När jag känner av nacke och axlar så är det betydligt lindrigare och under kortare tid."

Pierre

"Tidigare var jag fruktansvärt stel i nacken och hade ofta värk. Jag gjorde atlaskorrigering för ca 2 år sedan och kände genast en förbättring.

Jag fortsatte att gå på massage regelbundet eftersom jag fick lite träningsvärk i ryggen vid några tillfällen och dessutom hade jag muskelknutor i hela ryggen, nacken sedan lång tid tillbaka och efter varje massagebehandling så kände jag mig som en ny människa.

Först blev nacken bra, den har aldrig kännts så här mjuk förrut och inga besvär längre och sen blev ryggen bra. Till sist var det bara en axel som var besvärlig men då bokade jag tid för både personlig träning och matlagningskurs och massage hos Keller wellness. Jag bestämde mig för att köra 2 veckor och försöka lägga om till en hälsosammare livsstil. 

Efter två veckor var besvären i axeln helt borta och magen blev också bra. Jag har också sån otrolig energi så man tror att det inte är sant. Jag har fortsatt med träningen och det är otroligt hur relativt snabbt man blir starkare. 

Det går inte att beskriva hur tacksam man är."

"Tack Marie för hjälpen, jag har sovit hela natten och jag har ingen huvudvärk idag, upptäckte när jag åt frukost att jag kunde tugga riktigt och inte bara på höger sida som jag gjort i två år.
Har precis kommit in från en kortare promenad och det känns skönt.

Kram"

Kerstin

"Tack till Marie och atlasprofilax för Simons nya liv. Simon mår bra igen och det känns helt magiskt.

Min son Simon som är tolv år hade migrän och huvudvärk i två år innan vi hittade till Marie. Huvudvärken startade efter att han blivit nedknuffad i snön av ett par barn som sedan hoppade på hans rygg. Simon fick väldigt stora problem, han hade oftast migrän två till fyra dagar i veckan efter händelsen. Han hade då så ont att han inte kunde gå till skolan, utan fick ligga hemma i ett mörktlagt rum och sova hela förmiddagarna. Han var alldeles blek i ansiktet och kräktes ibland på morgonen. Ofta höll migränen i sig två dygn åt gången.

Vi provade "allt"; läkare, neurolog, sjukgymnaster, naprapater, tandläkare som ordnade med bettskena, akupunktur, avslappning, träning av rygg och nacke, hörselkåpor i skolan (eftersom man ofta blir ljudkänslig när man har migrän). Ibland mådde han lite bättre, men det höll aldrig i sig, migränen fanns med som hans ständiga följeslagare.

Skolpersonalen trodde att Simon mer eller mindre låtsades att han hade ont, för att "slippa" gå i skolan. Det gjorde knappast obehaget och stressen mindre. Skolans personal skrev till och med en anmälan till Socialtjänsten då Simon hade så hög sjukfrånvaro.

I augusti kom jag i kontakt med Marie och fick veta att även barn kan få atlasprofilax-behandling. Simons atlaskota visade sig ligga fel och han fick sin behandling veckan innan skolstart. Efter denna enda behandling har det nu gått en och en halv månad och han har bara haft huvudvärk en (1!) gång och då handlade det om spänningshuvudvärk. Han har inte missat en enda skoldag och han mår fantastiskt bra. Han är glad igen och han kan även träna gymnastik som han gjorde förr och jag hittar honom ståendes på händer, hjulandes eller klättrandes i ett träd.

Vi är så oerhört tacksamma över detta som möjliggjordes av att vi hittade till Marie och atlasprofilax-behandlingen."

Mitt liv före och efter AtlasPROfilax

"För ungefär sex år sedan var jag med i en krock, jag satt i fram på passagerarsidan och den bil jag satt i blev träffad snett framifrån och snett bakifrån, båda gångerna på förarsidan. Det var tre bilar inblandade i krocken, två av dem blev bärgade direkt till skroten från olycksplatsen. Förutom det var det en ganska odramatisk krock, ingen av de inblandade blev skadade. Jag var den enda som fick följa med ambulansen tillbaka till Norrtälje sjukhus akut för att kolla så att jag inte fått en chock och sedan också för att röntga nacken då de trodde att jag kanske fått en spricka i nackkotan.

Röntgen visade ingenting och jag nöjde mig med det, under de närmaste månaderna märkte jag ingen förändring men efter ca fem-sex månader senare började nacken bli "trött" och utsliten. Jag köpte specialkudde att sova på för att inte vakna med stel nacke och koncentrera mig när jag inte kunde vila huvudet och nacken mot någonting utan var tvungen att hålla upp det i flera timmar i sträck utan avlastning. Jag hade även svårt att sitta i bil, buss och på tåg när jag endast kunde ha nacken i ett läge och inte alternera för att avlasta.

Ändå har jag aldrig sökt hjälp för detta, tyckte inte att det var tillräckligt allvarligt och då röntgen inte hade visat någon spricka efter krocken antog jag att det var mina egna "spöken" som orsakade detta.

Så hörde jag min tränare, Marie Keller, prata om en behandling hon gjort och utbildning för denna behandling som hon själv skulle genomgå och utifrån hennes berättelse blev jag riktigt inspirerad och tänkte att det kanske skulle kunna hjälpa mig. Jag fick en tid som "elevbehandling" under utbildningen som ägde rum här i Norrtälje och genomgick då behandlingen.

Behandlingen genomförs med hjälp av ett redskap vilket masserar atlaskotan till sin rätta plats, och direkt när redskapet plockades bort från min nacke kände jag hur varenda muskel i hela nacken slappnade av.

Jag gick hem ifrån behandlingen och målade två garderober i den lägenheten jag skulle flytta till, sen spenderade jag nästan två dygn i sträck framför datorn, under två dagar flyttade jag och bar tunga kartonger i massor av trappor och sist men inte minst opererade jag halsen fem dagar efter behandlingen vilket inneburit tre dagar i sängläge för mig. Och jag har inte känt av nacken en enda gång!!

Nacken är inte ett problem för mig längre, och det är så underbart att jag inte kan tro på att det är sant. Jag bara väntar på att det ska klicka till och att jag får ont igen, men det händer inte! Hade verkligen inte kunnat tro att det skulle hjälpa mig så mycket som det har gjort, och jag är verkligen tacksam mot Marie som gav mig chansen att få testa på denna behandling och se att det verkligen fungerade."

// Elin.