Marie Keller utför unika och effektiva behandlingsmetoder genom professionella utbildningar samt erfarenhet av att leva med värk och nackskada. Här kan du läsa hennes egen berättelse. Marie brinner idag för att hjälpa andra människor med hjälp av AtlasPROfilax-metoden samt kompletterande friskvård- och livsstilsmetoder.

Marie är utbildad:
cert. atlasspecialist
cert. massör
dipl. medicinsk massageterapeut
dipl. spaterapeut
cert. näringsterapeut
dipl. instruktör (core/aerobic)
cert. coach i kommunikation & förändringsarbete
cert. fascia-terapeut FAZER-terapi

Här nedan kan du läsa lite om min egen rehab-resa. För mer information om våra behandlingsmetoder så kontakta oss gärna då vi inte skriver allt här på hemsidan. En del information kan du ta del av under AtlasPROfilax eller AAI/HMS/EDS.
När du varit hos oss kan du även få lösenord till vår blogg om AAI/HMS/EDS för att läsa vidare om våra tips & råd.

Jag ska försöka hålla det kort och enkelt men delar gärna med mig mer information om du har några frågor.

2007 förberedde jag mig inför att tävla i fitness. Jag hade styrketränat under flera år och hade nu en personlig tränare - Linda Liedstrand Edengren som själv tävlat i bodybuildning. Varför tar jag upp detta? Jo, för att många läkare/kroppsterapeuter/sjukgymnaster rekommenderar idag nästan enbart träning.  Jag var vältränad och ändå fick jag problem med rygg och nacke. Jag började gå regelbundet till kiropraktor och massörer men det blev inte alls bättre. Kanske för stunden till en början men sen bara till det sämre med tiden. Näst sista gången jag besökte en kiropraktor fick jag åka till akuten efter behandlingen. Jag kände mig helt konstig, ej närvarande och yr. Läkaren på akuten berättade att vid manipulation så kan blodkärl brista, man konstaterade även en lätt ansiktsförlamning.

Dagen efter skulle jag köra ett fitnesspass på ett event och gick förbi jobbet för att se hur mycket jag klarade av pga yrseln. Jag ramlade ner från en ställning och hann inte ta i med händerna i marken. Jag landade på huvudet och knäckte nacken. Det var ett hårt fall så det blödde från huvudet. Jag fick hjärnskakning och efter detta kom fler symtom smygande tills jag några dagar senare kände hur hela kroppen vred sig. Jag kunde knappt andas pga en hemsk smärta och åkte till akuten.

Jag låg i krampanfall av smärtor så det gick inte att undersöka mig ordentligt. Fick voltareninjektion som inte hjälpte och därefter morfininjektion och då släppte lite av smärtan så de kunde konstatera att kroppen var helt snedvriden. Fick bara några morfintabletter med mig hem. De sa att smärtan skulle försvinna. Det gjorde den inte, det blev sämre!

Sen kom fler symtom; smärta bakom ögonen (kunde inte himla med ögonen), svår smärta i nacken och kunde inte räta upp huvudet helt rakt upp. Huvudvärk, yrsel, illamående, värk i hela kroppen. Man kan beskriva det som att jag fick ett migränanfall som satte sig längre ner i nacken istället för i huvudet. Jag var ljuskänslig, kräktes av smärta, hade frossa mm. Jag hade låsningar i hela kroppen och kunde inte ens stå på benen...

Åkte in till akuten och vårdcentralen i omgångar. Min kiropraktor vågade inte röra nacken trots att han trodde att problemet kom därifrån. En sjukgymnast trodde det var hjärnblödning och hänvisade mig till akuten. På akuten fick jag svar att det inte var hjärnblödning men att det kunde vara en stresskollaps. Det avfärdade jag direkt då jag tidigare varit utbränd och detta gav inte svar på varför jag inte kunde hålla upp huvudet eller varför jag kände att kotorna stack ut i sidan av nacken. Kom in till en läkare på vårdcentralen som såg att jag var svullen i nacken och fick en remiss till röntgen.

Röntgen visade ingenting sa dom men när jag köpte röntgenbilderna såg jag tydligt hur atlaskotan låg fel och att de andra kotorna hamnat i en fel position. Jag tog kontakt med en ortoped och han höll med mig men man gjorde inget. Hade även fått en remiss till en psykolog som knappt lät mig prata. Hon rekommenderade antidepressiva tabletter innan jag ens talat om hur jag mådde. Hon hävdade att mina nacksmärtor kom från barndomstrauman (fast jag inte nämnt min barndom). Jag förstod att jag inte skulle få någon hjälp och gick därifrån. Om jag ramlar och knäcker nacken och därefter inte kan lyfta upp huvudet och känner kotor som sticker ut....hur kan man då påstå att det beror på stress eller trauma från barndomen?!

Jag hittade AtlasPROfilax metoden och gjorde en atlaskorrigering. Då hade det gått 2 månader sedan jag föll och knäckte till nacken. Direkt efter korrigeringen kunde jag räta upp huvudet igen. Jag kände hur blodcirkulationen kom igång. Och på kvällen fick jag migrän fast på vänster ansiktshalva (har alltid haft det på höger sida tidigare). Efter det har jag inte haft migrän eller huvudvärk en enda gång.
Här är andra symtom som jag tidigare haft men som nu försvann;
migrän, huvudvärk, låsningar i skulderbladen, ryggvärk i ländryggen, nackbesvär, yrsel, tryck bakom ögonen, spända käkar.

Resan till ett smärtfritt liv har inte varit spikrak, det har kommit dagar då musklerna försökt dra kotorna fel igen speciellt eftersom jag är överrörlig. Det skulle också visa sig att jag fått en kompicerad skada i nacken vid fallet. AAI-Atlantoaxial Instability. Läs mer om detta under EDS/AAI.

Jag skickade mina släktingar och massagekunder att göra atlaskorrigering som också blev bra. Då bestämde jag mig för att utbilda mig till atlasspecialist.

Jag blev en av de första i Sverige (nr 3) att bli utbildad atlasspecialist av originalmetoden AtlasPROfilax och har idag hjälpt många människor till bättre hälsa. Bättre jobb hade jag inte kunnat haft!

En tid efter atlaskorrigeringen återgick jag till mitt vanliga tempo med mycket jobb och under den här perioden gjorde jag allt fler resor i arbetet. Det var då jag märkte att något inte var som tidigare. Jag hade alltid kunna hålla högt tempo och resa mycket men vid de här tillfällen fick jag bakslag. Jag trodde först att min atlaskota hade åkt fel igen men det kändes snarare när jag palperade nacken att det rörde sig i C2-C3. (Andra och tredje kotan). Jag träffade flera atlasspecialister och massageterapeuter som bekräftade vad jag själv upptäckt. Det visade sig att kotorna var väldigt rörliga och till sist kunde minsta lilla rörelse få kotorna ur sitt läge. Dock inte atlaskotan (C1).
AAI-Atlantoaxial Instability och med stor sannolikhet även EDS-Ehlers-Danos Syndrom. HMS hade man konstaterat sedan lång tid tillbaka.
Jag fick ingen hjälp av sjukvården förutom en ny röntgen. På röntgen såg man skador men valde att inte gå vidare.
Läkarens enda undersökning var att stryka mina armar och frågade om jag kunde känna det. Eftersom jag kunde det sa hon att jag var frisk. Trots att glidningar i C2 gjorde att jag kollapsat på arbetet och haft kräkningar i ett dygn. Kan säga att jag själv är utbildad i hur man utför dessa tester och de är många fler än det enda lilla denna läkare gjorde.

Bokade själv tid hos sjukgymnast men denna hade inte några kunskaper om AAI/ EDS /HMS. Eftersom jag själv har utbildning på behandlingar och rehab-träning så ville jag inte bli felbehandlad då jag insåg att jag fick ett behandlingsupplägg som inte är anpassat efter AAI/EDS. Så jag la upp ett eget program och det fungerade bra.

Jag hade vid det här laget hunnit behandla hundratals klienter med gott resultat blev en del sämre när de började träna hos sjukgymnaster. Det visade sig vara HMS/EDS klienter som fick träningsprogram som inte är lämpade för dessa klienter. De kom tillbaka till mig och jag fick först lugna ner de symtom klienterna fått hos sjukgymnasterna för att senare lägga upp ett annat träningsprogram åt dom. Detta har gett väldigt positiva resultat.
Idag har vi läkare som är imponerade över dessa resultat och skickar nya klienter till oss.
Det kommer snart videoklipp och skriftliga kundberättelser från dessa klienter inom kort.

SYMTOM
Före atlaskorrigering:
- migrän och huvudvärk
- ryggont, ofta nackspärr
- låsning ljumske
- domningar
- spända käkar

- bäckenrotation, benlängdsskillnad, knäbesvär
- EDS symtom som överrörlighet, lätt att få blåmärken, ytliga blodkärl mm 
Efter olyckan: (sängliggande i 2 månader)
- konstant svåra nacksmärtor
- svullnad i nacken
- kunde inte hålla upp huvudet själv
- yrsel, illamående, kräkningar, svindel, 
- muskelkramper, muskelspänningar, muskelinflammation, 
- tryck bakom ett öga, 
- hjärnskakning
Efter atlaskorrigering: (tillbaka till jobbet några dagar senare)
- endast tillfällig nackbesvär och muskelspänningar vid överansträngning (som lätt träningsvärk)
Rehabprogram: (symtom som upptäcktes först i senare skede)
- koncentrationssvårigheter
- försämrat minne
- överrörlighet
- kotglidningar C2-C3 speciellt vid långa bilfärder men även vid överansträngning
- tillfälligt illamående vid överransträngning, varade endast ca 20min istället för i flera dagar
Efter rehabprogram:
- tillfälliga muskelspänningar (hormonellt) och vid extrem överransträngning
- minnessvårigheter
- yrsel (ingen smärta längre) vid extrem överransträngning
-(enda symtom på EDS idag: lätt att få blåmärken, ytliga blodkärl och överrörliga leder men som inte leder till smärta/värk längre).