AtlasPROfilax är en revolutionerande metod som återställer atlaskotan till sitt rätta läge. En felställd atlaskota kan ställa till med en mängd olika besvär och sjukdomstillstånd.

Följ oss här med de senaste uppdateringarna: föredrag, hälsomässor, resor och övrig information om atlaskorrigering osv.

Varmt Välkommen!

AtlasPROfilax i media

AtlasPROfilax i media

Jag har sparat på svenska repotage om AtlasPROfilax-metoden och samlat de i en pärm som alla våra kunder kan läsa på Kellerkliniken. Jag är själv med i några repotage och sen har även några av mina kollegor varit med i en del. I samma pärm har jag även samlat en del kundberättelser om hur atlaskorrigering och massage har gett goda resultat. Pärmen ligger i väntrummet så nu har du ny spännande läsning under tiden du väntar på din behandling.

Om du vill skriva till oss om hur våra behandlingar hjälpt dig så kan du göra det på ett vanligt A4 papper, gärna handskrivet. Du väljer sjäv vad du vill berätta men det vanligaste brukar vara vilka symtom man hade från början, vilka andra metoder man provat tidigare (både inom friskvård och sjukvård), hur man kom i kontakt med oss, vilka behandlingar man gjort hos oss och vad det gett för resultat.

Idag har de flesta av våra kunder fått rekommendationer från någon de känner som tipsat om oss, många har även känt till AtlasPROfilax-metoden sedan de besökt andra länder där metoden är mer välkänd. Men fortfarande träffar vi nya kunder ibland som inte känner till behandlingen och vilka fantastiska resultat vi kan få. Därför är det så bra när ni kunder vill berätta själva. 

Stort tack till er som både skrivit till oss och deltagit i filminspelning!

HÄLSA & FOLKBILDNING 1a o 2a boken

HÄLSA & FOLKBILDNING 1a o 2a boken

HÄLSA & FOLKBILDNING
1a och 2a boken

I böckerna HÄLSA & FOLKBILDNING (1a och 2a boken) kan du läsa om atlasmetoden. Det är Linda Vigvinter som i första boken skriver om sin egen atlaskorrigering och vilka positiva resultat hon fick. Gissa vem det var som korrigerade hennes atlaskota?

I andra boken skriver hon om hur det är att arbeta med atlasprofilax-metoden och vilket resultat hennes kunder har fått.
Mycket intressant läsning!

Resized 20161019 141741

ATLASSPECIALIST-MÖTE I NORRKÖPING

ATLASSPECIALIST-MÖTE I NORRKÖPING

ATLASSPECIALIST-MÖTE I NORRKÖPING

Den 21 januari 2017 träffades atlasspecialister från hela Norden i Norrköping för att planera inför framtiden samt utbyta erfarenheter, tankar och funderingar. Vi träffades på KELLERKLINIKEN och det var en hel del att fixa inför mötet. All mat, boende osv, men otroligt givande och roligt att få träffa atlaskollegorna igen. Vi pratade bland annat om hur vi kan samarbeta på bästa sätt men också till stor del hur vi kan göra för att få ökad kunskap om AAI / HMS / EDS. 

Mer information om våra planer och beslut kommer jag dela med mig av här inom kort...

Tack till alla mina fina atlaskollegor som kom och besökte mig i Norrköping!

ENTERPRISE MAGAZINE: ATLASKOTAN-NYCKELN TILL ÖKAT VÄLMÅENDE

ENTERPRISE MAGAZINE: ATLASKOTAN-NYCKELN TILL ÖKAT VÄLMÅENDE

Atlaskotan – nyckeln till ökat välmående

Atlaskotan är den översta av ryggens 33 kotor, den som sitter närmast våra huvuden. Hos majoriteten av oss är atlaskotan av olika anledningar förskjuten – något som kan orsaka en rad smärtsamma fysiska och psykiska besvär. Glädjande nog finns hjälp att få!AtlasPROfilax kan sammanfattas som en unik och icke-medicinsk metod som främjar självläkning och hälsa. Den ersätter inte traditionell medicinsk behandling utan är att betraktas som ett komplement. Metoden kommer ursprungligen från Schweiz och togs till Sverige av Py Öberg. – En snedställd atlaskota kan vara den bakomliggande orsaken till bland annat ischias, ländryggssmärtor, huvudvärk och whiplash, säger Py som själv tidigare hade smärtor i ryggen under väldigt lång tid. 
Hon berättar hur hennes krokiga ryggrad orsakade felställningar, smärtor och infektioner som under många år påverkade hennes livskvalitet mycket negativt. 
Efter att ha blivit behandlad enligt AtlasPROfilax-metoden i Tyskland blev hennes kropp sakta men säkert återställd och i dag arbetar Py passionerat för att hjälpa andra. Hon utbildade sig själv till atlasspecialist, men för att skaffa sig en grund att stå på läste hon först massageterapi och fysiologi. I dag utökar hon sin kompetens ytterligare genom att utbilda sig till kostrådgivare. 
Py Öberg ser kroppen ur ett helhetsperspektiv och vill därför kunna komplettera sin verksamhet med rådgivning om hur man bäst ska ta hand om både sitt inre och yttre.  

Metoden är enkel och skonsam. För de allra flesta är en enda korrigerande behandling allt som krävs för att besvären och smärtorna ska minska eller försvinna. 
– Framför allt äldre människor kan dock må bra av ett par kompletterande efterbehandlingar då jag använder andra maskiner som arbetar mer på djupet och påverkar celler och nerver, förklarar hon. 
Den inledande konsultationen är kostnadsfri och Py berättar att det är lätt att se hur en förskjuten atlaskota har påverkat kroppen till att hamna i felställt läge.
– Jag själv var till exempel kobent och utan svank. Felställningar som är så gott som borta i dag, säger hon. 
Behandlingen fungerar både förebyggande och för alla som redan har svåra besvär.
– Jag arbetar längs nacke och ryggrad med en vibrerande maskin som korrigerar atlaskotan. Proceduren kan vara lite smärtsam för vissa, men många tycker bara det är skönt. 

Du hittar repotaget här... 

METODEN RÄDDADE MIG FRÅN DEN HEMSKA VÄRKEN

METODEN RÄDDADE MIG FRÅN DEN HEMSKA VÄRKEN

"METODEN RÄDDADE MIG FRÅN DEN HEMSKA VÄRKEN"

Nerkes Allehanda
29 mars 2016

I Nerkes Allehanda den 29/3-16 kunde man läsa om AtlasPROfilax-metoden. En nöjd kund skriver om sin upplevelse före / efter atlaskorrigering. Det händer väldigt sällan att vi sätter in annonser i tidningar då vi redan får många nya kunder via tidigare nöjda kunder. Dessutom kostar det oftast allt för mycket då det krävs att man upprepar annonseringen för att den ska kunna nå fram ordentligt. Idag ser vi reklam överallt vilket gör att vi knappt uppfattar själva budskapen. Ungefär som ordspråket "Man ser inte skogen för alla träden".

 

NY ATLASKOLLEGA I STOCKHOLM

LINDA VIGVINTER STOCKHOLM
aug 2014

Nu har vi fått ännu en atlasprofilax kollega, Linda Vigvinter. Linda har sedan tidigare utbildningar som hälsopedagog / friskvårdskonsulent och är numera även atlasspecialist. Läs mer på hennes hemsida www.c1pro.se. Linda gjorde sin atlaskota hos mig i Norrtälje och efter sin utbildning tar hon över Stockholmsområdet. Eftersom jag flyttade till Norrköping i juni månad så innebär detta att jag inte längre kommer att åka till Stockholm för att utföra behandlingar nu när Linda öppnar sin mottagning. Ett stort tack till alla mina kunder i Norrtälje och Stockholm!

FÖRELÄSNING S:T GÖRANS SJUKHUS

FÖRELÄSNING S:T GÖRANS SJUKHUS

FÖRELÄSNING PÅ S:T GÖRANS SJUKHUS
nov 2013

Var på en väldigt intressant seminariedag den 8e nov 2013 på S:t Görans sjukhus. Lyssnade på följande föreläsningar;

"De kroniskt smärtsjuka - sjukvårdens parias" - Jan Lidbeck
"Sambandsbedömning, rättsliga processer i personskadeärenden" - Tomas Timander
"Läkarens roll som sakkunnig i personskademål" - Gunilla Bring
"Dynamisk rörelse flouroscopy (DMX) och upprätt MRI i syfte att undersöka pathoanatomi och patofysiologi av kronisk smärta efter whiplashtrauma" - Scott Rosa
"Kan stabiliserande kirugi ha en plats i behandlingen av whiplashgenererad nacksmärta" - Claes Olerud
"Ett tränat öga ser mer, klinisk diagnostik" - Bo C Bertilson

Stort tack till TRIGGER-PUNKT som anordnat dessa seminariedagar på Karolinska sjukhuset och S:t Görans sjukhus!

FÖRELÄSNING KAROLINSKA SJUKHUSET

FÖRELÄSNING KAROLINSKA SJUKHUSET

FÖRELÄSNING PÅ KAROLINSKA SJUKHUSET
November 2013

Jag var idag, tillsammans med en annan atlasspecialist på en föreläsning med Dr. Scott Rosa på Karolinska sjukhuset. Han talade bland annat om digital motion fluroscopy (DMX) och upprätt magnetkameraundersökning för att utreda patoanatomi och patofysiologi vid kronisk smärta som en följd av whiplashrelaterat våld.

Bilddiagnostisering - belastande och upprätt magnetröntgen (Upright MRI). Det man många gånger missar idag när man röntgar patienterna liggande, är att skadorna inte syns lika tydligt / alls som om man skulle röntga patienten sittande. Vi fick se röntgenbilder av båda fallen och det var stor skillnad. Dr. Scott Rosa visade även att man så mycket tydligare kunde se skador då patienten röntades under rörelse. Tyvärr är det många patienter idag som får beskedet att "allt ser bra ut" trots att det finns skador efter trauman och hjälp uteblir.  

Dr. Scott Rosa delade sedan med sig av de "senaste" upptäckterna han gjort ang. whiplash samt andra tillstånd - hur ATLASKOTAN ligger fel på många människor och kan leda till en rad olika besvär och sjukdomstillstånd. Detta är såklart inget nytt för oss atlasspecialister men det var otroligt intressant att få höra och se reaktioner från läkare, kiropraktiker mfl som satt i publiken, samt Dr. S Rosa som vid upprepade gånger sa att vi är på väg att upptäcka något väldigt stort här. Det här med atlaskorrigering ÄR en revoultionerande upptäckt! Det som var ÄNNU MER INTRESSANT, var att han även sett fantastiska resultat på patienter som haft MS, parkinson mm efter att de gjort en atlaskorrigering. Dessa sjukdomstillstånd har vi atlasspecialister varit väldigt försiktiga att gå ut med att vi kan hjälpa, men Dr. Rosa delade med sina erfarenheter och man kan inte säga annat än att detta är ett spännande område som vi säkert kommer att få se mycket mer av.

Han berättade också att ca 90 % av alla barn har atlaskotan fel vid födseln.
Han berättade också att när man forskade på whiplash skador så blev man förvånad över att många patienter även fick besvär med matsmältningsproblem, ländryggsbesvär m.m. Detta är vi atlasspecialister inte ett dugg förvånade över, då det till och med är väldigt logiskt - om översta kotan (atlaskotan) ligger fel så blir det en kedjereaktion i hela kotpelaren (ryggraden) och då ökar risken att man får besvär i ländryggen där sista kotan gärna kommer ur sitt läge vilket i sin tur leder till bäckenrotation. När kotorna ligger fel klämmer de nervtrådar som går ut till både muskler och organ. Organ - d.v.s bland annat magen, vilket kan leda till matsmältningsbesvär.

I morgon fortsätter föreläsningarna...

TJEJMÄSSAN I SJÖBO

TJEJMÄSSAN I SJÖBO

Den 17:e juni hjälpte jag Irene (atlasspecialist i Sjöbo) att ställa ut med AtlasPROfilax-metoden på Tjejmässan i Sjöbo. Tack till alla er som besökte vår monter och visade så stort intresse för AtlasPROfilax.

Irene kommer att meddela den person som vann dragningen om att få en atlaskorrigering helt kostnadsfritt.

MÖTE MED HANDLEDARE I TYSKLAND

MÖTE MED HANDLEDARE I TYSKLAND

MÖTE MED MIN HANDLEDARE I TYSKLAND

Den 25:e april flög jag till Hamburg i Tyskland för att besöka min handledare (AtlasPROfilax). Jag reste tidigt på morgonen och var framme till mötet vid två-tiden. Det blev en kort fika och genomgång av behandlingsmetoden och samtal kring de situationer då klienterna inte får så snabba resultat och vad man kan göra för att påskynda återhämtningsprocessen. Jag gjorde en atlaskorrigering på en patient och handledaren meddelade att jag gjorde det helt korrekt, precis som vid kvalitetschecken några månader tidigare.

Det är lätt att tappa tålamodet om man inte får de resultat man önskar med en gång. När man levt med en felställd atlaskota som påverkat hela kroppen i många år, krävs det en viss tid av återhämtning. Det är viktigt att man låter denna process få ha sin gång och ha tålamod. I de flesta fall behöver man sköta om sin hälsa extra omsorgsfullt genom tex med massage, näringsrik kost osv. Det blev en väldigt kort visit innan det var dags att ta flyget hem samma dag.

Det var ungefär vid den här tiden jag upptäckte att jag blivit mer överrörlig och jag fick några tips som jag senare haft väldigt stor nytta av.

FITNESSFESTIVALEN GÖTEBORG

FITNESSFESTIVALEN GÖTEBORG

FITNESSFESTIVALEN I GÖTEBORG

I början av december -11 åkte jag till min atlas-kollega i Göteborg där vi ställde ut med AtlasPROfilax-metoden på Fitnessfestivalen. Tack till alla som besökte vår monter och alla givande samtal. Här träffade vi verkligen människor från alla Sveriges delar och det visade sig att det var rekord på antal besökare det här året. Bra!; då är det desto fler som har hört talas om AtlasPROfilax nu!

 Tyvärr hann vi inte se några fitness och bodybuilningtävlingar, men lite modevisning av snygga träningskläder och andra intressanta aktiviteter kunde vi få se på stora scenen vid några tillfällen.

ATLASSPECIALIST-TRÄFF I DANMARK

ATLASSPECIALIST-TRÄFF I DANMARK

ATLASSPECIALIST-TRÄFF I DANMARK

14 november -11 träffades alla svenska atlasspecialister i Danmark hemma hos Helmut och Mia Zwer som delvis arbetar både i Sverige (MALMÖ) och Danmark. Det var första gången alla svenska atlasspecialister kunde träffas och lära känna varandra. Jag var den enda som redan träffat alla men inte samtidigt. 


Varje år måste vi genomgå en kvalitetscheck inför vår handledare, för att få behålla vår certifiering och stå med på den officiella hemsidan. Det var därför vi alla träffades i Danmark. Vi skulle få träffa vår nya handledare (som jag redan träffat i Schweiz) men på väg till Danmark blev han sjuk och som en överraskning kom René Schümperli (grundaren av AtlasPROfilax®) tillsammans med Heike Göring som också är handledare, atlasspecialist och styrelsemedlem i AtlasPROfilax® Academy.

Det var ett mycket inspirerande möte med intressanta samtal då vi kunde utbyta erfarenheter och lära känna varandra bättre. Vi fick också en del nya tips från R Schümperli som senare varit till stor nytta.

INTERNATIONELLT MÖTE I SCHWEIZ FÖR ATLASSPECIALISTER

INTERNATIONELLT MÖTE I SCHWEIZ FÖR ATLASSPECIALISTER

RENÉ SCHÜMPERLI & JAG

Jag fick träffa René-C Schümperli (grundare av AtlasPROfilax-metoden) på "The International meeting, (General Assembly of the Atlasprofs) i Zurich, Schweiz oktober 2011. Jag var den första svenska atlasspecialist som åkt på denna konferens och det var oerhört givande. Intressanta föreläsningar och samtal med andra atlasspecialister från hela världen.

Det är en fantastisk metod R Schümperli har utvecklat som har hjälpt många människor till bättre hälsa och det finns fortfarande väldigt många människor som kommer att upptäcka detta. Han är snart klar med sin andra bok om atlasmetoden och även fler böcker finns snart i bokhandeln om AtlasPROfilax.

R Schümperli undersökte min atlaskota och den låg fortfarande i rätt läge, sen fick jag prova på hans nya uppfinning som han fått patent på. En sorts maskin som löser upp spänningar över hela kroppen, perfekt efter en atlaskorrigering. En mycket behaglig behandling.

1610099 663669310348917 4963397889931918652 n

10170771 663669433682238 6699818241280489052 n

KONFERENS I SCHWEIZ

KONFERENS I SCHWEIZ

KONFERENS FÖR ATLASSPECIALISTER I SCHWEIZ 2011

Under en konferens i Schweiz okt-11 för alla utbildade atlasprofs/atlasspecialister tog vi del av föreläsningar om studier bakom AtlasPROfilax-metoden. Professorer och läkare som också är utbildade atlasspecialister deltog och hade inspirerande information att dela med sig. Det var så mycket information så det är svårt att få med allt här.

Studier har också visat att man kan få positiva reaktioner direkt efter en atlaskorrigering även om man korrigerar kotan åt fel håll. Vilket förklarar varför personer som saknar utbildning inom atlaskorrigering ändå kan lyckas få bra resultat ibland. Däremot kommer besvären strax tillbaka och i värsta fall kan det även leda till förödande konsekvenser. Du finner godkända och utbildade atlasspecialister på den officiella hemsidan www.atlasprofilax.ch 

NORRTÄLJE TIDNING

NORRTÄLJE TIDNING

REPOTAGE I NORRTÄLJE TIDNING 2010

Norrtälje tidning kom till min mottagning i Norrtälje vid den tidpunkt jag utbildade mig till atlasspecialist. De skrev ett repotage om AtlasPROfilax-metoden, hur jag själv fått hjälp och att vi sökte 100 frivilliga personer till kostnadsfria elevbehandlingar. Idag får man åka till Tyskland om man vill gå utbildningen, men vid det här tillfället kunde jag vara med och arrangera det för första gången i Sverige. Anledningen till detta var att de andra deltagarna kom från Norge och Finland och det blev lättast för de flesta att träffas i Sverige. Men vi hade även en kursdeltagare som kom ända ifrån Australien. Det var sista delmomentet i utbildningen då vi skulle göra elevbehandlingar inför vårt slutprov.

En gång om året arrangeras ett internationellt möte för alla atlasspecialister. Vi får lyssna till läkare, forskare och andra specialister från hela världen som delar med sig av sin kunskap, forskning och erfarenheter relaterat till atlaskotan. Vi får dessutom träffa andra atlasspecialister och dela med oss av varandras arbetserfarenheter och funderingar. Riktigt inspirerande!

Atlaskorrigering är inte bara till hjälp för personer med whiplash, utan kan även hjälpa mot besvär som migrän, huvudvärk, yrsel, illamående, ryggont, nackbesvär, domningar, käkbesvär, dålig blodcirkulation, bäckenrotation med olika benlängdsskillnad osv.