Här kan du ta del av bioscanning, kostrådgivning, trender inom mat, nyheter, information angående våra matlagningskurser och matlagningsdemonstrationer samt andra event.

Varmt Välkommen!

HONUNG SOM MAT OCH MEDICIN?

HONUNG SOM MAT OCH MEDICIN?
HONUNG SOM MAT OCH MEDICIN
Honung har under århundraden använts som livsmedel, sötningsmedel och medicin! Den har ett högt näringsvärde, specifik smak och lukt, som produceras av honungsbin och kan inte framställas industriellt.
Hippokrates trodde att honung, vatten och luft är botemedel mot alla sjukdomar. Aristotelses är också författare till den första professionella bok om odling av bin.
...
PROPOLIS
Ursprungligen är propolis en blandning av biologiskt aktiva substanser av vegetabiliskt ursprung som bina samlar från knoppar och bark av träd, farmakologiskt raffinerade används dessa mot bakterier och virus som angriper främst en grogrund för bin.
I naturen utsöndrar växter propolis för att försvara sig mot mikroorganismer som angriper barken och knoppar.
Bin utför enzymatisk modifiering av de insamlade propolis. Resultatet av denna ändringen bli propolis som har starkare farmakologisk aktivitet och i vissa länder kallas för "Naturens antibiotikum".
BIDROTTNINGGELÉ
Vetenskapen kan fortfarande inte helt avslöja "kemisk formel" av bina och naturen så harmonisk komponerad drottninggelé. Men en liten bi, "flygande farmaceut" vet! En så komplex formel är känd endast för bin och de har hållit det som en stor hemlighet sedan de själva skapades. Produktionen av drottninggelé är höjdpunkten av en naturlig biosyntetisk process där bin visar en unik förmåga att producera så viktigt och komplex produkt till gagn för människors hälsa.
POLLEN
Varje korn av pollen innehåller nödvändiga ingredienser för att skapa och utveckla liv. Den innehåller proteiner, vitaminer, aminosyror, fett, kolhydrater, enzymer, co-enzymer, hormoner och dess molekyler innehåller DNA och RNA dvs självaste livets hemlighet.
Vill du veta mer om honung och hur den främjar hälsan ta kontakt med oss på Keller Kliniken. Om du gillar våra inlägg om honung så är du automatisk med och kanske just du får en fantastisk honungsprodukt.
Ha en underbar midsommar och tänk på att det är jätte gott med lite Guldhonung på jordgubbarna.
Robert C S

FÖRELÄSNING OM NIMUE NÄRINGSTILLSKOTT

FÖRELÄSNING OM NIMUE NÄRINGSTILLSKOTT
Lyssnade på Lars Grundberg i Stockholm som föreläste om Nimue NAD näringstillskott och pratade om kosttillskott och näringstillskott (samt läkemedel). Det var otroligt intressant att lyssna men tyvärr kunde jag inte stanna hela dagen utan behövde åka till jobbet och ta emot klienter.

Nimue som är ett fantastiskt hudvårdsmärke har även ett näringstillskott för att komplettera sina produkter att jobba mer infrån och ut, då hudvårdsprodukterna däremot jobbar utifrån och in. (Kanske inte helt sant då just Nimue bygger upp huden inifrån istället för att bara jobba på det yttersta hudlagret).

ALOE VERA

Aloe Vera innehåller en mängd vitaminer och mineraler, inklusive den för växtriket ovanliga B12-vitaminen. Detta gör Aloe Vera Gel värdefull för både vegetarianer och veganer. Folsyra, som är viktig för kvinnor som vill bli gravida, finns naturligt i gelen. Den innehåller 7 essentiella aminosyror, som medverkar till friska cellers tillväxt, och som kroppen inte själv kan producera.

Det finns så många näringsämnen i denna dryck, att det är svårt att katalogisera alla välgörande egenskaper, som rapporterats. En sak är säker, och det är, att aloe vera gel har haft ett stort positivt inflytande på många människors hälsa. Det beror delvis på gelens adaptogeniska egenskaper, d.v.s varje kropp drar den fördel av gelen som den behöver.

Nöjda kunder har rapporterat förbättringar inom en rad områden; tex matsmältningsproblem, (främst Colon Irritabile och tarmfickor), hudåtkommor (eksem, psoriasis och akne) samt reumatism och astma. Plantan har inte helt oväntat fått smeknamnet "Mirakelplantan," just för att den ingriper på så många olika sätt. Även de som inte har några speciella problem med sin hälsa rapporterar att deras allmäntillstånd förbättrats.