VATTEN (CHANSON WATER)
På Kellerkliniken serverar vi alkaliskt joniserat vatten till våra klienter efter varje behandling. 

Det finns många fördelar och användningsområden med en vattenjonisator. Genom att förstå vår kropp bättre inser vi varför en vattenjonisator är en viktig del av våra liv. Det är inte bara en vattenmaskin utan en livsstil och produkt människor rekommenderas av CHANSON WATER att ha i sina hem och på sina arbetsplatser. Det är inte bara fördelar för din hälsa att dricka alkaliskt joniserat vatten, utan även det sura vattnet som skapas har en mängd olika användningsområden.

Våra kroppar är skapade av många atomer. Var och en av dessa atomer har ett fullt yttre skal av elektroner som vanligtvis är stabila och inte ingår i kemiska reaktioner med andra atomer. Men ibland förlorar atomer sitt fulla yttre skal av elektroner och kommer desperat söka upp elektroner igen så de kan vara stabila. Dessa instabila eller desperata atomer kallas fria radikaler. Fria radikaler kommer alltid söka stabilitet och kommer försöka tjäla en elektron från varje molekyl som finns i sin närhet. Detta orsakar att den molekyl som nu förlorat sin elektron till den fria radikalen blir instabil och en ny radikal skapas. Detta kommer i sin tur orsaka en aldrig sinande kedjereaktion som kan vara skadlig för våra kroppar. Fria syreradikaler är en av de valigaste typerna av fria radikaler. Dessa syreatomer saknar en eller flera elektroner i dess yttre skal, vilket gör dem instabila. Fria syreradikaler är vad som orsakar oxidering både i luften, och i våra kroppar. Ett äpple som blir brunt eller en metall som rostar är exempel på oxidation som vi kan se i våra dagliga liv. Dessa fria syreradikaler är en av de faktorer som orsakar att våra kroppar åldras och försämras. Med måtta, är fria radikaler inte onda eller dåliga. I själva verket skapas fria radikaler av vår kropp när du utför dina dagliga livsfunktioner. Fria radikaler är i själva verket avgörande för syntesen av energi och essentiella näringsämnen är också involverade i att öka vårt immunsystem. Men, om nivån av fria radikaler blir för hög i sådana organ kan det orsaka stora problem. Olika hälsofrågor och sjukdomar har varit kopplade till höga nivåer av fria radikaler. Så låt oss försöka hålla våra nivåer av fria radikaler minimal genom att dricka mer joniserat vatten. 

Fria radikaler är instabila molekyler som desperat söker efter elektroner för stabilitet. De är kända för att orsaka cellulära DNA-skador i vår kropp som i sin tur bidrar tillåldrande och uppkomsten av olika sjukdomar. Fria radikaler är ockå antioxidanter som hjälper till att minska denna process genom att ge en elektron till en syrefri radikal (den mest förekommande typen av radikal i vår kropp) så den blir en stabil syremolekyl.

I slutet av elektrolysen delas vattnet upp i två olika flöden:
-Den alkaliska vattenströmmen innehåller en större andel hydridjoner som fungerar som en antioxidant eller som reduktionsmedel eftersom dessa har extra elektroner som kan doneras till våra celler. Antioxidanter neutraliserar den oxidativa skada som de fria radikalerna utgör.

-Den sura vattenströmmen innehåller en större andel av vätejoner i proportion till hydridjoner och fungerar som ett kraftfullt oxidationsmedel eller desinfektionsmedel kapabelt att döda bakterier och andra patogener vid kontakt
(när pH-värdet är under 2,7)

ORP eller oxidationsreduktionspotentialen är ett mått på den molekylära laddning som kommer när du joniserar vatten. Den visar den nivå vilken dryck eller mat har förmågan att oxideras eller redukteras i kroppen. I grund och botten det som avgör om vattnet du dricker eller maten du äter är ett oxidationsmedel eller en antioxidant. Att dricka basiskt joniserat vatten kommer naturligtvis hjälpa dig att få ett större intag av antioxidanter ungefär som att ta ett C-vitamintillägg som vi vet är bra för oss. Problemet med tillskott är att man bör ta den rekommenderade dosen. Medans du däremot kan dricka hur mycket alkaliskt joniserat vatten som du vill.

Alkaliskt vatten superåterfuktar kroppen. Kranvatten under tryck får vattenmolekylerna att komma i stora kluster istället för som enskilda molekyler med 12-14 molekyler per kluster. Joniseringsprocessen bryter ner den elektriska bindningen och omstrukturerna till 5-6 molekyler per kluster. Denna mindre storlek på vattenkluster gör att vattnet lättare absorberas i cellerna vilket ger överlägsen återfuktning för kroppen och hjälper till att spola ut sura partiklar och gifter som har samlats i kroppen.

 

Surt vatten ska inte drickas. Det används för rengöring och desificering av hud och hushållsytor.

HÅRVÅRD: Kan användas för att tvätta håret då surt vatten är bra mot öm hårbotten och motverkar mjäll.
HUDPROBLEM: Hjälper till att lindra, kliande och sprucken hud samt används för att motverka eksem, psoriasis, akne och fotsvamp.
DAGLIG HUDVÅRD: Förbättrar hyn då det är en naturlig sammandragare av huden samt avlägsnar fett och smuts utan kemiska 
tillsatser.
MUNVÅRD: Kan användas som munskölj för att döda bakterier och motverkar halsont samt avlägsnar plack vid tandborstning.
ANTIBAKTERIELL: Ideellt för att rengöra frukt och grönsaker samt att avlägsna bakterier på kött.
ANTISEPTISK: Perfekt för handtvättning samt påskyndar läkningsprocessen för mindre sår, jack, utslag, insektsbett, fotsvamp
och mindre svampinfektioner.
STERILISATION: Starkt surt vatten med ett pH under 3.0 dödar bakterier och andra patogener vid kontakt och kan användas
för att rengöra skärbrädor, köksredskap och andra hushållsytor.